Ontdek hoe u de komende jaren maximaal rendement haalt uit uw zonnepanelen.

De Kiwatt Thuisbatterij is de batterij voor woningbezitters met zonnepanelen. Een thuisaccu die u ergens binnen of buiten aan de wand kunt hangen. Na één zonnige dag is de Thuisbatterij opgeladen met uw zonne-energie. Kies zelf in de slimme app wat u met deze stroom wilt doen

Voordelen van een batterij bij uw zonnepanelen

Door de batterij in te zetten om zonne-energie op te slaan gaat er geen energie verloren op momenten dat u het niet nodig heeft. Tegelijkertijd bent u minder afhankelijk van het energienetwerk. U hoeft namelijk minder aanspraak te maken op elektriciteit vanuit uw energieleverancier. Dit kan helpen om de druk op het netwerk te verminderen, ook wel dynamic load balancing genoemd, wat kan leiden tot minder stroomuitval en een stabielere energievoorziening.

Een batterij bij uw zonnepanelen geeft u daarnaast ook meer controle over uw energieverbruik. Het opslaan en gebruiken van energie doet u namelijk op momenten die u het beste uitkomen. Heeft u een hogere belasting doordat er veel grootverbruikers aanstaan? U schakelt simpelweg de batterij in als ondersteuning in deze energierijke periode.

Slide

Monitoren en optimaliseren met uw smartphone

U kunt uw Kiwatt Batterij helemaal afstemmen op
uw (energie)behoeften. Want de vraag is natuurlijk:
wat is het beste moment om energie op te slaan?
En wanneer kunt u beter energie terugleveren?
Hoeveel energie heeft u nog op voorraad?
Met de Kiwatt app hebt u alles inzichtelijk. U kunt
eenvoudig keuzes maken en de Batterij naar eigen
inzicht instellen.